Brief van mantelzorger

Een brief van een mantelzorger:

 

De Buurtboerderij Het Oosterbroek voor jonge en vitale mensen met een vorm van dementie die jullie oprichten, is voor mijn vader en onze familie en gezinnen een uitermate belangrijk initiatief.

De situatie en bijbehorende problemen en hulpvragen waar je als jong dementerende en jonge mantelzorgers mee te maken krijgt is niet te vergelijken met die van oudere dementerenden.

Het is niet erger of minder erg, maar wel heel anders. Het vergt daarom een andere manier van begeleiding en aan te bieden activiteiten.

Mijn vader werkte bijvoorbeeld nog toen hij de eerste verschijnselen van Alzheimer kreeg en mijn moeder werkt nog steeds. Het sociale netwerk waarin zij verkeren bestaat uit mensen die nog volop in het leven staan. Mijn vader is fysiek nog erg sterk en fit en hij heeft nog steeds interesses die passen bij iemand van zijn leeftijd. In de omgeving van Nijverdal is geen instellingen met dagbesteding die zich inzet voor deze doelgroep en de bijbehorende mantelzorgers.

Onze familie en gezinnen ervaren dat we, nu mijn vader naar de Buurtboerderij in Luttenberg kan gaan, eindelijk worden ondersteund en begrepen. We krijgen allemaal (inclusief echtgenote, kinderen en kleinkinderen) weer wat positieve energie en leren de mogelijkheden die het leven met Alzheimer biedt op jonge leeftijd weer te zien. Het is heel bijzonder om te ervaren dat mijn vader weer dingen leert, oppakt en aandurft op de Buurtboerderij in Luttenberg.

Dank jullie wel, dat jullie hiermee zijn gestart en de noden van jonge en vitale mensen met dementie hebben erkend!